Бисквитена торта с кисело мляко

Бисквитена торта с кисело мляко

Киселото мляко е наистина универсална храна. Доказва го и неговото активно участие в сладкарското изкуство, където то си печели почетно място с леко киселия вкус, който придава на всеки сладкиш. Предлагаме Ви сами да опитате този вариант за торта с цедено кисело мляко, бисквити и плодове, който със сигурност ще се настани във Вашето меню занапред.

Необходими продукти

  • 2 кутии цедено кисело мляко (от 500 гр)
  • 0,5 кг. пресен плод (ягоди, малини, череши, вишни, кайсии, праскови) или 1 буркан плод от компот
  • 1 опаковка обикновени бисквити
  • 1 ч.ч. пудра захар
  • 2 с.л. ром
  • 1 каф.ч. запечени и счукани орехови ядки

Начин на приготвяне

  1. Плодовете се почистват от костилките и дръжките. Нарязват се на дребни кубчета и се поръсват с ½ от захарта.
  2. Изцеденото мляко се подслажда с останалата захар, ароматизира се с рома и се размесва с плодовете и бисквитите, предварително натрошени на дребно.
  3. Сместа се изсипва в тортена чиния и се оформя като кръг с равномерна дебелина, поръсва се с ореховите ядки, размесени с малко пудра захар и се оставя в хладилник за няколко часа, за да стегне.
Резюме
Рецепта
Бисквитена торта с кисело мляко
Добавена
Подготовка
Приготвяне
Общо
Оценка
4 Based on 2 Review(s)